Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα 

Ποια ήταν η θεά Νίκη; Ποιά σχέση είχε ο Ηρακλής με τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ποιος κέρδιζε τον κότινο; Όλες οι ερωτήσεις που αφορούν στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες απαντώνται εξερευνώντας το εκθεσιακό υλικό μέσα από παιχνίδια, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, εικαστικές δράσεις & γρίφους. 

2013-arxaioi-agones.jpg

«Για το Αγρίλι του Ηρακλέα»  για μαθητές νηπιαγωγείου και Α’ δημοτικού
«Με τα Φτερά της Νίκης» για μαθητές Β’ και Γ’ δημοτικού
«Ταξίδι στον Χρόνο» για μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ δημοτικού

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 

Ποιές μασκότ είναι εμπνευσμένες από παιχνίδια; Ποιά λαμπαδηδρομία ακολούθησε το ταξίδι του Κολόμβου; Τί συμβολίζουν οι πέντε κύκλοι;... Τα αντικείμενα της έκθεσης προσεγγίζονται διαθεματικά, αποκαλύπτοντας πίσω από τις τελετές και την εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων τις πανανθρώπινες Ολυμπιακές αξίες, την ιστορία της ανθρωπότητας και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του θεσμού. 

2013-sygxronoi.jpg

«Κινήσου Ρυθμικά, Κινήσου Ολυμπιακά» για μαθητές νηπιαγωγείου και Α’ δημοτικού
«Ένα Εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» για μαθητές Β’ και Γ’ δημοτικού
«Ο Γύρος του Κόσμου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες» για μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού

Παραολυμπιακοί Αγώνες

Τι είναι το Goalball και το Boccia; Πως διεξάγεται ένας αγώνας ποδοσφαίρου για άτομα με ολική απώλεια όρασης; Τι είναι το Παραολυμπιακό Κίνημα; Τα παιδιά εξοικειώνονται με αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων μέσα από παιχνίδια αφής, εικαστικές δράσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

2013-paraolympiakoi.jpg

«Ένας Νέος Κόσμος» για μαθητές νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού
«Μαθαίνω τα Αγωνίσματα Goalboal και Boccia» για μαθητές Β’ και Γ’ Δημοτικού και 
«Μεγάλοι Αθλητές, Μεγάλες Επιδόσεις» για μαθητές Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού.  

Επιστήμη των Αθλημάτων

Πόσο σημαντική είναι η οπτική οξύτητα για έναν αθλητή; Ποια σχέση έχουν τα αντανακλαστικά με τα αθλήματα του στίβου; Διαδραστικά εκθέματα, σχεδιασμένα από το Science Museum του Λονδίνου βοηθούν να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας και τη σχέση τους με τα αθλήματα.
 
«Ανακαλύπτω τις Ικανότητές μου»  για μαθητές B’ και Γ’ Δημοτικού 
«Ικανότητες και Επιδόσεις» για  μαθητές Δ’–ΣΤ’ Δημοτικού

Υγιεινή Διατροφή και Εργαστήρι Μαγειρικής

Ποια η σχέση της διατροφής με την υγεία μας; Πως μπορούμε να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες;  Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια συναντούν τον σεφ μας στην κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου για να μάθουμε τα μυστικά της υγιεινής διατροφής και να υιοθετήσουμε νέες διατροφικές συνήθειες.

2013-mageiriki.jpg
«Διατροφοχώρα» για μαθητές νηπιαγωγείου και Α’ δημοτικού 
«Πρωταθλητές της Υγιεινής Διατροφής» για μαθητές Β’ και Γ’ δημοτικού 
«Το Παιχνίδι της Διατροφής» για μαθητές Δ’- ΣΤ’ δημοτικού

Ολοήμερη Ολυμπιακή Εμπειρία στο Ολυμπιακό Μουσείο

Και φέτος εμπλουτίζουμε την εκπαιδευτική μας δράση, προσφέροντας μια ολοήμερη μοναδική... Ολυμπιακή εμπειρία! Στη διάρκεια του ολοήμερου προγράμματος (9.00-12.30) ανακαλύπτουμε τα Ολυμπιακά αθλήματα και ξαναζούμε τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από ταινίες και οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και με αθλητικές δοκιμασίες και αθλοπαιδιές(κόστος 7€/άτομο).

Ολοήμερη  Εκπαιδευτική Δράση στο Ολυμπιακό Μουσείο

Το Ολυμπιακό Μουσείο για πρώτη φορά φέτος προσφέρει και την εμπειρία ολοήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης 2 μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων    (εκτός Υγιεινής Διατροφής), με μειωμένο κόστος 5€/άτομο (αρχικό κόστος 3€/πρόγραμμα/άτομο). 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top