ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3/4/2021

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ”


Το Ολυμπιακό Μουσείο τιμά τη ”Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη” και προσκαλεί Ολυμπιονίκες, αθλητικά σωματεία, συλλόγους, σχολεία και ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στον συμβολικό εορτασμό της Ημέρας και στη διεθνή ψηφιακή καμπάνια #WhiteCard.

Ο συγκεκριμένος εορτασμός της “ανύψωσης της λευκής κάρτας” έχει θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να τονιστεί ο ρόλος που κατέχει ο αθλητισμός για την επίτευξη της ειρηνικής συνύπαρξης και της αειφόρου ανάπτυξης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η “ανύψωση της κάρτας” προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού, αυτή τη φορά όχι για να “δώσει ποινή”, αλλά για να γίνει σύμβολο ελπίδας και ενότητας.

Ο αθλητισμός, και ειδικότερα ο Ολυμπισμός ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής εμπνέει και ενώνει τους ανθρώπους, χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και δίνει το παράδειγμα της αρμονικής συνύπαρξης. Ειδικά στις δύσκολες σημερινές συνθήκες για την ανθρωπότητα, ο εορτασμός έχει σημαίνουσα βαρύτητα, καθώς δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν οι φωνές των ανθρώπων σε ένα κοινό ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η διαδικασία είναι απλή. Φωτογραφιζόμαστε ατομικά ή ομαδικά – με μάσκα και σε αποστάσεις - κρατώντας ψηλά μια άσπρη κάρτα ή χαρτί (μισό Α4) και την αποστέλλουμε στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μαζί με το ονοματεπώνυμό μας ή/και τον σύλλογο, φορέα, κ.ά. που ανήκουμε, μέχρι την Τρίτη 6 Απριλίου. Η φωτογραφία θα ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ολυμπιακού Μουσείου για τον εορτασμό της Ημέρας.

Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν αν ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στα μέσα κοινωνικής τους δικτύωσης με τα hashtags #WhiteCard, #OlympiakoMouseio, #OlympicMuseumGr, #April6 και #idsdp2021.

Γίνε και εσύ πρεσβευτής του αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη!

 

Το δελτίο τύπου σε μορφή pdf

 

BOUZIOU

IMG 00280ff3e116ed04ba2053c5eedfe75e V

IMG b79f8e740a5e4293f9ef3f7cdb006bdb V

KAVVADIA

KRAVARIOTI

NIANGKOUARA

PAPADOPOULOU

STROUMPOU

THANOU

ZYGOURI

 

 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top