8η ΧΡΟΝΙΑ “SUMMER OLYMPIC CAMP” ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

8η ΧΡΟΝΙΑ “SUMMER OLYMPIC CAMP”

ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ΠΟΥ  ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Με την λήξη της σχολικής χρονιάς, το 8ο Summer Olympic Camp του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει να απογειώσει το καλοκαίρι των παιδιών. Πρωτότυπες  μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήριο μαγειρικής, Kids Olympics και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά, για να ζήσουν μαγικές καλοκαιρινές  μέρες και την απόλυτη Ολυμπιακή Εμπειρία.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά 6-12 ετών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 17-29 Ιουνίου, σε δύο αυτοτελείς εβδομαδιαίους κύκλους συναντήσεων , το 8ο Olympic Summer Camp υπόσχεται μοναδικές στιγμές χαράς, μάθησης  και διασκέδασης. Οι εξειδικευμένοι μουσειοπαιδαγωγοί του Ολυμπιακού Μουσείου θα υποδεχτούν τα παιδιά, με σκοπό να γνωρίσουν  Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, να φτιάξουν λαχταριστές και υγιεινές συνταγές και να συμμετέχουν στους δικούς τους Ολυμπιακούς αγώνες, σε ειδικά διαμορφωμένους και ασφαλείς χώρους. Κίνηση, παιχνίδι, φαντασία, δημιουργία, μάθηση και πάνω από όλα η χαρά της ανακάλυψης και της κοινωνικοποίησης, συστήνουν το μοναδικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού Μουσείου. 

 

Α΄ κύκλος : 17 - 22 Ιουνίου

Β΄ κύκλος : 24 - 29 Ιουνίου

Ωράριο Καθημερινού Προγράμματος: 8:00-16:00

Προσέλευση παιδιών 8:00-8:45 / Αναχώρηση: 16:00

 

*Απαραίτητη προκαταβολή για κράτηση θέσης

*Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το δεκατιανό & το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών.

 

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΩΣ 26/5

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ !!

ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ !

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 2310968531

 

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας δράσεων το “ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο” χορηγό του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ''Υγιεινή Διατροφή''

18 ΜΑΪΟΥ 2024 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

18 ΜΑΪΟΥ 2024 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

“Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”

Το Σάββατο 18 Μαΐου, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε εκατοντάδες ενήλικες, οικογένειες και παιδιά, που συμμετείχαν σε διαδραστικές ξεναγήσεις που έγιναν στην Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”, σε μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα εντός της έκθεσης  “Επιστήμη των Αθλημάτων” αλλά και στο ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα, πρωτότυπο παιχνίδι απόδρασης “Escape the Olympic Mystery”.

Ο επετειακός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Με αφορμή τη φετινή θεματική του εορτασμού “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα” ταξιδέψαμε στις κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακού Κινήματος, ανακαλύψαμε την σπουδαιότητα του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς και αναπτύξαμε τη δημιουργικότητα και την κριτική μας σκέψη, μέσα από μία ολοκληρωμένη Ολυμπιακή εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας.

Η επιλογή του θέματος από το ICOM υπογραμμίζει τον καίριο ρόλο των Μουσείων ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση. Τα Μουσεία, χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων καινοτόμων ιδεών.

18 ΜΑΪΟΥ 2024 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

18 ΜΑΪΟΥ 2024 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

“Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”

 

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), συμμετέχει και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”. Τα μουσεία, ως δυναμικοί φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, παρέχοντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων καινοτόμων ιδεών.

Με την επιλογή του θέματος αυτού για το 2024, το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση. Κατά συνέπεια, έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στην κατανόηση του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ολυμπιακό Μουσείο σας προσκαλεί το Σάββατο 18 Μαΐου με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (10:00-18:00 *τελευταία είσοδος 17:30) να συμμετέχετε στις δράσεις μας, μέσα από τις οποίες ανακαλύπτουμε έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς.

 

“Ολυμπιακοί Αγώνες”

Προγραμματισμένες ξεναγήσεις ενηλίκων και παιδιών

στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου “Ολυμπιακοί Αγώνες”.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία

των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, αλλά και τα

highlights των διοργανώσεων!!

11:00 – 12:00 & 13:00 – 14:00

 

“Move for the Future”

Επισκέψεις οικογενειών στη διαδραστική έκθεση “Επιστήμη των Αθλημάτων”.

Ανακαλύπτουμε τις ικανότητές μας και νέους τρόπους για να εντάξουμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητά μας!!

12:00 – 13:00 & 14:00 – 15:00

 

“Enter the Olympic Mystery”

Μια μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία περιμένει τους φίλους μας!!

Παρέες και μεμονωμένοι συμμετέχοντες (ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών) παρατηρούν, συλλέγουν πληροφορίες, ακολουθούν στοιχεία, λύνουν γρίφους και εκπληρώνουν αποστολές εντός της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου με σκοπό 

να λύσουν το μυστήριο στον χρόνο που διαθέτουν!!

15:00 – 18:00 (*διάρκεια 30’)

 

 

*Δωρεάν συμμετοχή 

 Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων

 Τ 2310968531

SUMMER OLYMPIC CAMP 2024

SUMMER OLYMPIC CAMP 2024 

17-22 & 24-29 IOYNIOY

ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;;;;

Προνομιακές εγγραφές μέχρι 26 Μαΐου

Το 8ο Olympic Summer Camp του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης έρχεται για να απογειώσει το καλοκαίρι των παιδιών 6 – 12 ετών!!

Γνωρίζουμε τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, μαγειρεύουμε λαχταριστές και υγιεινές συνταγές στο Εργαστήριο Μαγειρικής, διοργανώνουμε τους δικούς μας Ολυμπιακούς Αγώνες “Kids Olympics”, συμμετέχουμε σε πρωτότυπες Μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδι απόδρασης, γρίφους και κατασκευές, δημιουργώντας τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις!!

Οι έμπειροι Μουσειοπαιδαγωγοί του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του για μοναδικές στιγμές χαράς, μάθησης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας!!

 

*Απαραίτητη προκαταβολή για κράτηση θέσης

*Παρέχεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα

 

Ημέρες Camp: Δευτέρα - Σάββατο

Ωράριο: 8:00πμ – 16:00μμ

Αγίου Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου

2310968531

 

#thessalonikiolympicmuseum #summerolympiccamp #education #olympicgames

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου