18 ΜΑΪΟΥ 2023 - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, επίσημο μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων και αναγνωρισμένο μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), συμμετέχει και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων! Με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον ρόλο και την δύναμη των μουσείων στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, το Ολυμπιακό Μουσείο σας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Μαΐου με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (9:00-21:00) να συμμετέχετε σε δράσεις οι οποίες στοχεύουν τόσο στην ενημέρωση για τους τρόπους μείωσης του περιβαλλοντικού μας αντίκτυπου, όσο και για τη συμβολή και σημασία της αειφορίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας!!

“Ολυμπιακοί Αγώνες”

Προγραμματισμένες ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου “Ολυμπιακοί Αγώνες”. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, καθώς και την εξελικτική πορεία των διοργανώσεων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος!!
16:00–17:00, 18:00–19:00 & 20:00–21:00

“Αειφορία & Ολυμπιακοί Αγώνες”

Εκπαιδευτική δράση για παιδιά έως 12 ετών. Ανακαλύπτουμε τρόπους να δημιουργήσουμε μία αειφόρο κοινωνία, με έμπνευση το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Βιωματικές δράσεις, παιχνίδια και γρίφοι περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για μία μοναδική εμπειρία!!
18:00–19:00

“Move for the Future”

Επισκέψεις οικογενειών στη διαδραστική έκθεση του Μουσείου. Ανακαλύπτουμε τις ικανότητές μας και μαθαίνουμε πως να εντάξουμε τον αθλητισμό στην καθημερινότητά μας, συμβάλλοντας στην βελτίωση της υγείας μας και στην προστασία του περιβάλλοντος!!
17:00–18:00 & 19:00–20:00

*Δωρεάν συμμετοχή / Απαιτείται κράτηση
Τ 2310968531
#ThessalonikiOlympicMuseum #InternationalMuseumDay #ICOM #ICOMGreece

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου