ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & #BEACTIVEHELLAS

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & #BEACTIVEHELLAS

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο επίσημα αναγνωρισμένος μουσειακός και εκπαιδευτικός φορέας υλοποίησης προγραμμάτων Ολυμπιακής παιδείας και δράσεων δια βίου Ολυμπισμού και η Οργανωτική Επιτροπή του Be Active Hellas, ο αρμόδιος στην Ελλάδα φορέας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας. Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής #BeActiveHellas, Γιώργος Μαυρωτάς με την Διευθύντρια και CEO του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, και Γενική Διευθύντρια του “Olympic Day Run” Greece, Δρ. Κυριακή Ουδατζή, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κου Στέλιου Αγγελούδη, και του Προϊσταμένου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Πολιτικών, Ολυμπιακών Θεμάτων, Αθλητικής και Πολιτιστικής Προβολής Γ.Γ.Α., κου Διονύση Καρακάση. Το Σύμφωνο Συνεργασίας θα αποτελέσει την αφετηρία της συνεργασίας των δύο φορέων, με σκοπό την προώθηση του μηνύματος ενεργού και δραστήριου τρόπου ζωής μέσα από την από κοινού υποστήριξη και προβολή δράσεων της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού. Στις δράσεις που στηρίζει το Be Active Hellas συγκαταλέγεται από την 1η του διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη και το “Olympic Day Run” Greece.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 2024

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  & ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 2024

 

Λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024” το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» της Αθήνας, του Γαλλικού Σχολείου «Πιέρ Λοτί» της Κωνσταντινούπολης και του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. 

Οι μαθητές παίρνουν μέρος σε μία ιδιότυπη σκυταλοδρομία με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το Παρίσι, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα του Συνδέσμου για τη Γαλλική Εκπαίδευση στο Εξωτερικό (AEFE), υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας, με τίτλο «Γενιά 2024». Συνολικά, 12 γαλλικά σχολεία της Ευρώπης και περισσότεροι από 300 μαθητές θα πραγματοποιήσουν σκυταλοδρομία 4.000 χιλιομέτρων. Η σημαία των Γαλλικών σχολείων ξεκίνησε από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ελλάδα, για να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι, περνώντας από τη Σόφια, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη, την Πράγα, την Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες.

Πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη, όπου οι μαθητές των σχολείων της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης παρέδωσαν τη σημαία της σκυταλοδρομίας σε αυτούς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τη δώσουν στους μαθητές του γαλλικού σχολείου «Βίκτωρ Ουγκό» της Σόφιας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσία του Γενικού Προξένου της Γαλλίας, κ. Jean-Luc Lavaud, του Γενικού Προξένου της Τουρκίας, κ. Serkan Gedik, του Πολιτικού Συμβούλου της Πρεσβείας του Καναδά, κ. Walter Bernyck και του Επίτιμου Προξένου, κ. Παντελή Πετμεζά. 

Η  Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δρ. Κυριακή Ουδατζή υποδέχτηκε επισήμους, καθηγητές και μαθητές, τονίζοντας στον χαιρετισμό της ότι πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία που προτάσσει τα Ολυμπιακά ιδεώδη.  

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, κ. Lavaud επισήμανε πόσο τυχεροί είναι οι μαθητές που συμμετέχουν σε μια τέτοια δράση, αφού φοιτούν σε γαλλικά σχολεία τη χρονιά που το Παρίσι υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο κ. Gedik όσο και ο κ. Bernyck ενώ τη χαρά τους που τα σχολεία τους συμμετέχουν σε αυτή τη δράση εξέφρασαν τόσο ο Διευθυντής Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, κ. Alain Hardy όσο και ο Υποδιευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά», κ. Nicolas Mineur, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Στέλιος Αγγελούδης.

Νωρίτερα οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο του ΑΠΘ και ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του μουσείου “Ολυμπιακοί Αγώνες”.  

 

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ “ΑΘΗΝΑ 1906” ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ

ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” ταξιδεύει για το Παρίσι, γιατί από τον Απρίλιο του 2024 θα εκτίθεται στη γκαλερί Richelieu του Μουσείου του Λούβρου, ως βασικό έκθεμα της περιοδικής έκθεσης “Ολυμπισμός. Μια Σύγχρονη εφεύρεση, μια Αρχαία κληρονομιά” που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 24 Απριλίου, είναι εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ‘’Παρίσι 2024’’ οι οποίοι θα διεξαχθούν έναν ολόκληρο αιώνα μετά την τελευταία φορά που φιλοξενήθηκε στην Πόλη του Φωτός η διοργάνωση (1924).

Με κεντρικό θεματικό άξονα την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η έκθεση εμβαθύνει στο πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου αναβίωσαν οι 1οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες (“Αθήνα 1896)” και τις πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για την εικονογράφησή τους, προκαλώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις άγνωστες πτυχές της αναβίωσης του κορυφαίου,  παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικού θεσμού.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής - εκτός του Pierre de Coubertin, του “πατέρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων” - σε ιστορικούς, λόγιους, ερευνητές και καλλιτέχνες όπως ο Δημήτριος Βικέλας (1ος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής) ο Michel Bréal, ο Σπυρίδων Λάμπρος, κ.ά. που συνέβαλαν στην αναβίωση των Αγώνων, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας κατανόησης του αθλητισμού, μέσω της μελέτης των αρχαίων κειμένων και των αρχαιολογικών μαρτυριών.

Στην προσπάθεια συμμετέχει ενεργά ο καλλιτέχνης Émile Gilliéron, σχεδιαστής της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και συνεργάτης πολλών αρχαιολόγων, αλλά κυρίως επίσημος καλλιτέχνης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και της Μεσολυμπιάδας του 1906. Βασισμένη στη μελέτη του αρχείου του εργαστηρίου που πρόσφατα κληροδότησε η οικογένεια Gilliéron στη Γαλλική Σχολή Αθηνών, η έκθεση παρουσιάζει για 1η φορά τις αρχαιότητες που ενέπνευσαν τον Émile Gilliéron και τις αντιπαραβάλλει με έργα που παρήχθησαν στο πλαίσιο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, όπως κύπελλα, γραμματόσημα, αφίσες, ταχυδρομικά δελτία, κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, η έναρξη της ιστορίας του Κυπέλλου των Μεσολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 1906” τοποθετείται στην επέτειο των 10 ετών από την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (1896-1906), όταν η Ελλάδα διεκδικεί και αναλαμβάνει τη διοργάνωση των “Διεθνών Ολυμπιακών Αγώνων” του 1906, που έμειναν γνωστοί στην ιστορία ως “Μεσολυμπιάδα”, επειδή διεξήχθησαν στο μεσοδιάστημα των προγραμματισμένων Ολυμπιακών Αγώνων, του 1904 και του 1908. Oι Αγώνες του 1906 διοργανώθηκαν με υποδειγματικό τρόπο από την Ελλάδα και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας νέα πνοή στο Ολυμπιακό κίνημα και συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κύρους του θεσμού. Ως έπαθλα, πέρα των μεταλλίων, για την 1η και τη 2η θέση, δόθηκαν επίσης περίτεχνα κύπελλα φιλοτεχνημένα από καταξιωμένους γλύπτες της εποχής, Το Κύπελλο της διοργάνωσης του 1906, ένα από τα σημαντικότερα ενθυμήματα της συλλογής του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αποτελεί αναμνηστικό του Μαραθωνίου Δρόμου και είναι εμπνευσμένο από το σχήμα του κανθάρου της αρχαίας ελληνικής κεραμικής. Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, η έκθεση φιλοδοξεί να δείξει, πέραν των άλλων, πώς στο όνομα του αθλητισμού, οι κλάδοι της φιλολογίας, της ιστορίας, της ιστορίας της τέχνης και της αρχαιολογίας ενώθηκαν για να αναβιώσουν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός του σύγχρονου κόσμου.

Επιμέλεια έκθεσης:

Alexandre Farnoux, Πρώην Διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Violaine Jeammet, Γενική Επιμελήτρια του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων στο Μουσείο του Λούβρου.

Χριστίνα Μητσοπούλου, Αρχαιολόγος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & Γαλλική Σχολή Αθηνών

 

''OLYMPIC DAY RUN '' AWARDS 2024

 ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΩΝ 6ου "OLYMPIC DAY RUN" GREECE

Μια συγκινητική  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή του ‘’Olympic Day Run’’ Greece 2023 ολοκληρώθηκε με την Τελετή Βράβευσης των Συνδιοργανωτών Φορέων, Χορηγών, Ομοσπονδιών, Δήμων, Φορέων Υποστήριξης, Συλλόγων και Σωματείων, Διασωστών και Μοτοσικλετιστών, Δρομέων και Εθελοντών, οι οποίοι συνέβαλαν καταλυτικά στην άψογη διοργάνωση και επιτυχημένη διεξαγωγή του παγκόσμιου θεσμού, που ήδη πραγματοποιείται σε περισσότερες από 205 χώρες στον κόσμο.

Το ‘’Olympic Day Run’’ Greece, ο μοναδικός στην χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου που φέρει το ισχυρότερο παγκοσμίως brand name, αυτό των Ολυμπιακών κύκλων, υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023 στην Θεσσαλονίκη – 6ο ‘’Olympic Day Run’’ Thessaloniki – και τον Ιούνιο του 2023 στην Αρχαία Ολυμπία – 2ο ‘’Olympic Day Run’’ Ancient Olympia. Ένας θεσμός που θέσπισε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή  το 2018 στην Ελλάδα, και έκτοτε συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη του πορεία, μεταδίδοντας τον παλμό και τις αξίες του Ολυμπισμού σε διεθνές επίπεδο!

Τα τιμώμενα πρόσωπα καλωσόρισε η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic Day Run’’ Greece και Διευθύντρια/Ceo του Ολυμπιακού Μουσείου, με αναδρομή στην επιτυχημένη διοργάνωση του 6ου “Olympic Day Run” Greece. Η βραδιά ξεκίνησε με μία ύψιστη για το Ολυμπιακό μας Μουσείο τιμή. Ενόψει των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ‘’Paris 2024’’ και της αδιάληπτης 20ετούς προσπάθειας διαφύλαξης και προώθησης των Ολυμπιακών αξιών, της Ολυμπιακής κληρονομιάς και του μηνύματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, εκπροσωπούμενο από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας Jean-Luc Lavaud,  υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την σύμπραξη των συμβαλλόμενων μερών σε δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την συγκινητική προσφορά του Απόστολου Βουγιούκα, του 17χρονου παγκοσμίου φήμης σκιερ, ο οποίος δώρισε την αγωνιστική ενδυμασία και τα προσωπικά του ενθυμήματα από την συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων “Gangwon 2024” στην Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”, παραδίδοντας τα συμβολικά στις Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Φωτεινή Βαβάτση.

Στη διάρκεια της Εκδήλωσης τιμήθηκαν μέλη της Αθλητικής και της Ολυμπιακής οικογένειας, θεσμικοί και ιδιωτικοί φορείς που στηρίζουν το όραμα του ''Olympic Day Run'' Greece, αρχής γενομένης από τους διοργανωτές φορείς· Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Χρήστο Σαραντόπουλο, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Στέλιο Αγγελούδη, Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης που εκπροσωπήθηκε από τον Ματθαίο Καϊσίδη, ΔΚΟ OLYMPiA και Δήμος Θεσσαλονίκης που παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, και τους Υποστηρικτές· Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών που εκπροσωπήθηκε από την Ολυμπιονίκη Φωτεινή Βαβάτση, ΔΕΘ που εκπροσωπήθηκε από την Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Πατλάκα, Διεύθυνση Τροχαίας που εκπροσωπήθηκε από την Αστυνόμο Α’ Ζωή Γεωργίου και Πυροσβεστική Υπηρεσία που εκπροσωπήθηκε από την Υποπυραγό Κατερίνα Ρούντου. Τιμητικές Βραβεύσεις έγιναν στη συνέχεια για τις Ομοσπονδίες Γυμναστικής, Ιστιοπλοΐας, Κωπηλασίας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γιάννη Βράμπα, Ιππασίας που εκπροσωπήθηκε από τον Β’ Αντιπρόεδρο Δημήτρη Μπούτση, Καράτε που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Χρήστο Νικόπουλο, Ποδηλασίας που εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρόεδρο Στέλλα Ρακιτζοπούλου, Τοξοβολίας, Τροχοσανίδας, Χειμερινών Αθλημάτων που εκπροσωπήθηκε από τον Δημοσθένη Γυρούση, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες που εκπροσωπήθηκε από τον Β’ Αντιπρόεδρο Στέφανο Φασιά, για το Προξενείο Καναδά που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόξενο Παντελή Πατμεζά και για τους Δήμους Βόλβης, Εύοσμου που εκπροσωπήθηκε από την Προϊσταμένη Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Παναγιώτα Μπαλάσκα, Καλαμαριάς που εκπροσωπήθηκε από Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χριστίνα Φοροπούλου, Νεάπολης-Συκεών, Σερρών, Σκύδρας που εκπροσωπήθηκε από την Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Ρούντου, Χαλκηδόνας που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Ανδρέα Οκλαλιώτη, Παύλου Μελά και Αλμωπίας που εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Νίκο Παρούτογλου και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Γιάννη Θεολόγου.

Από τη σκηνή των βραβεύσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η Αργυρή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου και η Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση, που δηλώνουν ηχηρή παρουσία ανελλιπώς σε κάθε Αγώνα του “OlympicDayRun”, καθώς και οι διακριθέντες δρομείς και οι ομάδες του φετινού Αγώνα· 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Αντώνη Ζαρογουλίδη, ‘’Ηρακλής’’ που εκπροσωπήθηκε από το Μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Βλάχο και ‘’Intersalonica’’ που εκπροσωπήθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή Νίκο Φίστα οι οποίοι τιμήθηκαν για την μεγάλη συμμετοχή.

Ειδικές βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του 1oυOlympicDayPark για τον Δήμο Θέρμης που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Πολυχρόνη Κοντοπίδη και την Διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας Χρύσα Κλιματσούδα, τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, το Περιβαλλοντικό Πάρκο που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Στάθη Λαφαζανίδη και τον Παρουσιαστή της εκδήλωσης κο Γιάννη Σερβετά για την καταλυτικής σημασίας συμβολή τους στην διεξαγωγή του νέου θεσμού για την πόλη μας, του καινοτόμου φεστιβάλ πολιτισμού κι αθλητισμού.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και βραβεύθηκαν οι Χρυσοί Χορηγοί του Αγώνα, οι εταιρίες ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Νικόλαο Τσομπανίδη και ΜΑΣΟΥΤΗΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Marketing Γιάννη Καλαϊτζάκη, ο Χάλκινος Χορηγός ΖΑΓΟΡΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, οι Χορηγοί ONE SALONICA OUTLET MALL που εκπροσωπήθηκε από την Mall Manager Βιργινία Παναγιωτοπούλου, MARITIME MuseumandCafe, KYANA και SIAMATRAS, ο Χορηγός Φιλοξενίας GRAND HOTEL PALACE που εκπροσωπήθηκε από την Διευθύντρια Επικοινωνίας Νατάσα Παπαπαναγιώτου, ο Χορηγός Εξοπλισμού ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο Χορηγός Ιατρικού Εξοπλισμού ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ που εκπροσωπήθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή Νίκο Φίστα, ο Χορηγός Μετακινήσεων ASV ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ, οι Χορηγοί Τροφοδοσίας DOLE και RED BULL και οι Χορηγοί Επικοινωνίας ERT3 – 95.8 FM - 102 FM που εκπροσωπήθηκε από την Δημοσιογράφο Ευγενία Γήτα, OPEN, MEGA, TV100 - FM 100 - FM 100.6, DION που εκπροσωπήθηκε από τον Εμπορικό Διευθυντή Θεοδωρής Τσέλιος , ΒΕΡΓΙΝΑ TV που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Τηλεόρασης Γιώργο Φουντουκίδη, ATLASTV, PLUS RADIO που εκπροσωπήθηκε από τους Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημοσθένη Τολίδη και Παραγωγό Ηλία Βουλγαρόπουλο, RADIO MORE.GR, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που εκπροσωπήθηκε από τον Δημοσιογράφο Παντελή Τζερτζεβέλη, HROMA FM, PALMOS 96.5, ROCKRADIO, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, GR TIMES, GTP, INFOKIDS, INFOWOMAN, IRUN, MAKTHES.GR, PELLANEWS, POLITISPRESS που εκπροσωπήθηκε από τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Καραμπουρούνη, RUN N FUN, RUNNERMAGAZINE, RUNNING NEWS, SELEO.GR που εκπροσωπήθηκε από την Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος Μαρία Θέμελη, SHAPE, SPEAKNEWS, SPORT24, SPORTEVENT.GR, THESS NEWS, THESS TIPS, THESSCULTURE που εκπροσωπήθηκε από την Δημοσιογράφο Κατερίνα Χατζηκωνταντίνου, THESTIVAL που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Σύνταξης Τάκη Τσουκαλέλη και VORIA. Για την Υποστήριξη τους στον Αγώνα βραβεύθηκαν οι εταιρείες ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Mediterranean College Thessaloniki, η Ομάδα κρουστών PARANAUE, η Ομάδα ΤΕΦΑΑ του Θάνου Κενανίδη, η εταιρείες Seven2Seven, PAZZI, ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ, οι κατασκηνώσεις SKOURAS και πλήθος άλλων εκπροσώπων υποστηρικτών φορέων. Για την καταλυτικής σημασίας συμμετοχή τους στον Αγώνα, βραβεύθηκαν οι ομάδες εθελοντών INFINITYGREECE, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ, ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και USB United Societies of Balkansοι Διασώστες· Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης ELITE RESCUE TEAMΕπίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλληνες Διασώστες, PROTECTA Εθελοντές Διασώστες Σταυρούπολης, Πολιτική Προστασία Δήμου Θερμαϊκού ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ., Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Ο.ΔΙ.Κ., Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Όμαδα Έρευνας & Διάσωσης Βορείου Ελλάδος, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών Ε.Σ.Ε.Π.Α. Λαγκαδά, Διασωστική Ομάδα Αγίου Παύλου, Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Χαλκιδόνας, οι Μοτοσικλετιστές ΜΟΤΟ Εθελοντές Θεσσαλονίκης, ΜΟΣ Σερρών, Kings Riders, Beneli Moto Hellas Club, Zontes, ASV Ηλεκτροκίνηση, Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης, Good Fellas, RiderClub Hellas, Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων και φυσικά οι Δρομείς - η ψυχή του αγώνα - χωρίς την ενεργό και ενθουσιώδη συμμετοχή των οποίων - τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο στην διοργάνωση και επιτυχημένη υλοποίηση του 6ου “Olympic Day Run” Greece!!

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ:

Την εορταστική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Μουσείου, η Διευθύντρια ΥΔΙΣ Κατερίνα Τσαπικίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης Σάκης Πρίττας, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης π. Αλέξανδρος καθώς και πολλοί θεσμικοί φορείς της πόλης.

Το κύμα υποστήριξης του μοναδικού στην χώρα Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία για ακόμη μία χρονιά, αποδεικνύοντας την δυναμική της χώρας μας στον Παγκόσμιο Ολυμπιακό Χάρτη!  Ένα νέο Ολυμπιακό ταξίδι ξεκινά με το 7ο ‘’Olympic Day Run’’ Greece 2024, στις 29.9.2024!!!!

 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου