ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Το Ολυμπιακό μας Μουσείο - μοναδικό στη χώρα αντίστοιχης θεματικής, ανακοινώνει την έναρξη δράσεων πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα για το ευρύ κοινό, για το 2018, με στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών και την ένταξη της χώρας στον Παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.
Η διάδοση της ιδέας της καθημερινής άθλησης, σύμφωνα με την αρχαία ρήση «Νους Υγιής Εν Σώματι Υγιεί» και η διάχυση της έννοιας του Ολυμπισμού ως φιλοσοφίας και τρόπου ζωής, είναι ο κύριος στόχος του φιλόδοξου προγράμματος που εγκαινιάζεται μέσα από επίσημες συνεργασίες με θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς. Με οδηγό τις θεμελιώδεις αρχές της Agenda 2020 της Δ.Ο.Ε. (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) αλλά και των αξόνων του προγράμματος ''Be Active'' της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ολυμπιακό Μουσείο, εγκαινιάζει το ετήσιο πρόγραμμα ''Sports+Peace''.
Η συνεργασία αρχίζει δυναμικά μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που θα γίνουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, οπότε και θεμελιώνεται παράλληλα για πρώτη φορά στη χώρα μας, από το Ολυμπιακό Μουσείο , το 1ο Olympic Day Run! Η διενέργεια του δρομικού γεγονότος: ''Olympic Day Run'' είναι η κύρια δράση, σύμφωνα με την ατζέντα της Δ.Ο.Ε., που σχεδιάστηκε με στόχο την ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, ακολουθώντας το μότο:«Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε». Το φιλόδοξο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή - στο πλαίσιο της Ευρωπαικής εβδομάδας αθλητισμού με τίτλο: ''Be Active'' -  δρομικού ψυχαγωγικού δρώμενου, για όλη την οικογένεια!
   
ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ:  Olympic Day Run
(ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2018)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Family Run & FUN (ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ''Be Active'')
 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top