Δύναμη - Σώμα - Κίνηση

img_3467.jpgΣτην Ελλάδα ο αθλητισμός και η τέχνη είναι δύο έννοιες συνυφασμένες. Συνυπάρχουν και αναδεικνύονται η μία μέσα από την άλλη από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση γεμάτη ένταση, γοητεία και πρόκληση. Ανέκαθεν ο χώρος αθλητισμού, το αθλητικό σώμα που αποπνέει δύναμη, ρώμη, ομορφιά και ερωτισμό, αλλά και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι γοήτευαν και ενέπνεαν δημιουργικά τον καλλιτέχνη.

Το Ολυμπιακό Μουσείο σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών οργάνωσε την περιοδική έκθεση «ΔΥΝΑΜΗ, ΣΩΜΑ, ΚΙΝΗΣΗ», με σκοπό την ανάδειξη εξίσου των δύο μορφών έκφρασης, του αθλητισμού και της τέχνης. Η εσωτερική ένταση που νιώθει κάθε αθλητής πριν τον αγώνα, η δύναμη που καταβάλλει κατά την εκτέλεση του αγωνίσματος και η ικανοποίηση που νιώθει όταν τερματίζει αντιπαρατίθενται με την εσωτερίκευση του καλλιτέχνη πριν δημιουργήσει, την ήρεμη ή άλλοτε έντονη δύναμη, με την οποία αποτυπώνει τις γραμμές και βέβαια, με την προσωπική αναγνώρισή του τη στιγμή που ολοκληρώνει το έργο του.

Μια σημαντική καλλιτεχνική συνάντηση, για ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός με στοχευμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και κοινωνικό υπόβαθρο, στοιχεία που εμπεριέχονται, άλλωστε, τόσο στην τέχνη όσο και στον αθλητισμό. Με την ελπίδα ότι ήταν γόνιμος αυτός ο «διάλογος» δύναμης, σώματος, κίνησης και καλλιτεχνικής έκφρασης, παρουσιάσαμε τις δύο σπουδαιότερες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού. 
 
Διάρκεια Έκθεσης: 27.09.2010 - 30.12.2011 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου