Εργαστήρια Παιδιών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Κάθε καινούρια σχολική χρονιά, στο μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο, αρχίζει με δημιουργία, όρεξη, πρωτοτυπία και ανανεωμένες ιδέες, θέτοντας παράλληλα νέους στόχους!!
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου και η επιτυχημένη πορεία αυτών, στηρίζονται στις γερές βάσεις που έχουν δημιουργήσει η διαχρονική αγάπη και η αφοσίωση στο έργο μας, αλλά και η προτροπή για συνεργασία και η επιδίωξη της ψυχαγωγίας των παιδιών!
Το πρόγραμμα του Μουσείου, και φέτος ανανεωμένο και εμπλουτισμένο, θέτει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, εγκαινιάζοντας το νέο κύκλο εργαστηρίων ενηλίκων, παρέχοντας δυνατότητα συμμετοχής και στις μαμάδες!

all.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Εργαστήριο Ολυμπιακής Παιδείας

Γρίφοι, αθλήματα, θεατρικά παιχνίδια και εικαστικές κατασκευές, είναι μερικές από τις δραστηριότητες του νέου -σύνθετης θεματικής- μουσειοπαιδαγωγικού εργαστηρίου του Ολυμπιακού Μουσείου!
Με οδηγό τα εκθέματα της μόνιμης εκθεσιακής δράσης "Ολυμπιακοί Αγώνες", θα γνωρίσουμε μύθους και ιστορίες της αρχαιότητας αλλά και της σύγχρονης εποχής, θα υποδυθούμε ρόλους, θα φτιάξουμε εικαστικές κατασκευές και θα δοκιμάσουμε γνωστά και άγνωστα αθλήματα!
Τα ολυμπιακά εκθέματα θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσουμε εικαστικές κατασκευές αλλά και ότι άλλο συνάδει με την πολυδιάστατη θεματική των Ολυμπιακών Αγώνων.

για παιδιά ηλικίας 7-10 κάθε Σάββατο 12:30-14:30

Εργαστήριο Μαγειρικής & Υγιεινής Διατροφής

Μετά από 12 έτη αδιάλειπτης λειτουργίας και μοναδικής επιτυχίας, η ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα του Μουσείου και ο Σεφ, συνεχίζουν να παροτρύνουν τους συμμετέχοντες, προκειμένου να πειραματιστούν με τις γεύσεις και να παίξουν με υγιεινά υλικά!
"Γαργαλώντας" τη φαντασία, μαγειρεύουμε πρωτότυπες λιχουδιές και υιοθετούμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας τα θεμέλια για καλή υγεία και δυνατό σώμα! Ετοιμαστείτε λοιπόν για δημιουργίες υψηλών προδιαγραφών και γαστρονομικές απολαύσεις!

για παιδιά ηλικίας 6-12 κάθε Σάββατο 10:00-12:00

ergastirio-magirikis.jpg

Εργαστήριο μόδας για ενήλικες "Catwalk"

Μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη φαντασία και δημιουργικότητα, για ... ενήλικες!
Ανακαλύπτουμε μαζί, τα μυστικά των μεγάλων μόδιστρων, ικανοποιούμε την ανάγκη για προσωπική έκφραση και δημιουργούμε πρωτότυπα και εμπνευσμένα σχέδια, είτε ράβοντας καινούρια υφάσματα είτε ανακυκλώνοντας τα παλιά μας ρούχα. 
Παράλληλα με το εργαστήρι "Catwalk" θα υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ανήλικους, με σκοπό τη δημιουργική τους απασχόληση και ... σε άκρως προνομιακή τιμή!

Για ενήλικες, κάθε Δευτέρα 18:30 - 20:00


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Διάρκεια 1ου κύκλου 12 συναντήσεις / Διάρκεια 2ου κύκλου 16 συναντήσεις
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια παρέχονται από το Μουσείο
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 968531-2 & 2310 968635
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top