Δάδες & Μετάλλια

dame1.jpg

Η έκθεση αφορούσε στα Ολυμπιακά Μετάλλια και τις Δάδες των Ολυμπιακών διοργανώσεων. Πρόκειται για μία επιμέρους έκθεση, η οποία λειτούργησε αυτόνομα ως μόνιμη έκθεση των Φίλων του Ολυμπιακού Μουσείου. Επιδιίωξε να προβάλει στο ευρύ κοινό δύο από τα πιο σημαντικά τεκμήρια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων δίνοντας γενικές πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη τους, καθώς και παραπληρωματικά στοιχεία που τα συνοδεύουν σε κάθε διοργάνωση. 

Σκοπός της έκθεσης ήταν το κοινό της Θεσσαλονίκης και ιδίως τα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα σημαντικότερα αντικείμενα και ιστορικά τεκμήρια των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτού του παγκόσμιου θεσμού που εξαπλώθηκε σε όλη την υφήλιο, τα μετάλλια και τις δάδες. Να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν την εξέλιξή τους, καθώς και σημαντικά στιγμιότυπα της Ολυμπιακής ιστορίας, ερχόμενοι σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και τις σύγχρονες πολυμεσικές εφαρμογές.

Στόχος της έκθεσης ήταν μέσα από την ιστορία των Αγώνων να προβληθεί η εξέλιξη αυτού του θεσμού τόσο σε επίπεδο αθλητισμού, όσο και σε εκπαιδευτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και εικαστικό επίπεδο. Επίσης, στόχος ήταν ο επισκέπτης να γνωρίσει το θεσμό της λαμπαδηδρομίας, πώς ξεκίνησε και ποιο είναι το τελετουργικό που απαιτείται κάθε φορά.

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου