Φίλοι του Ολυμπιακού Μουσείου

Ιστορικό δημιουργίας

Η εταιρεία "Φίλοι του Ολυμπιακού Μουσείου" συστάθηκε τον Απρίλιο του 2006. Μπορεί να εγγραφεί όποιος αυτοβούλως επιθυμεί να συνδράμει το έργο του Μουσείου. Σκοπός της είναι η στήριξη των δράσεων του Ολυμπιακού Μουσείου που αφορούν εκθέσεις, παράλληλες εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις.

Η διοργάνωση των εκθέσεων προβλέπει μια ευρεία διαδικασία προεργασίας και συντονισμού από την επιστημονική ομάδα εργασίας που συστήνεται τουλάχιστον 6 έως 8 μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη και καθοδηγεί την ομάδα εργασίας στην ιστορική τεκμηρίωση και στη συλλογή των εκθεμάτων. Στόχος των "Φίλων", είναι η ανάληψη τμήματος ευθύνης στην πορεία συγκέντρωσης των αντικειμένων αλλά και στην διεύρυνση του πυρήνα των εμπλεκόμενων πολιτών, λειτουργώντας ως δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης με το κοινωνικό σύνολο.

Στις τακτικές προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις του Μουσείου, συμμετέχουν σε οργανωτικά ζητήματα, στην ανεύρεση χορηγιών, στην ενημέρωση της πόλης και του κοινωνικού τους περίγυρου, προωθώντας περαιτέρω την συμπόρευση του Μουσείου με τον ανθρώπινο ιστό της πόλης. 

Η σημασία της εταιρείας Φίλοι του Ολυμπιακού Μουσείου, αναδύεται από τους στόχους του ίδιου του Μουσείου, να αποτελέσει έναν πρωτοποριακό πυρήνα αθλητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, ενταγμένο ταυτόχρονα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Μπορείτε να λάβετε εκτενέστερη πληροφόρηση για τους Φίλους του Ολυμπιακού Μουσείου, από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στα τηλέφωνα 2310968531-2 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Προνόμια Φίλων του Ολυμπιακού Μουσείου

Η εταιρεία Φίλοι του Ολυμπιακού Μουσείου αποτελεί το κύριο όργανο επικοινωνίας του Ολυμπιακού Μουσείου με το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας γενικότερα. Στα μέλη των Φίλων του Ολυμπιακού Μουσείου συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, κυρίως όμως απλοί πολίτες που επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία σχετικά με τη διαφύλαξη της αθλητικής μας κληρονομιάς και πιστεύουν στην πραγμάτωση των κοινών μας στόχων.

Το Ολυμπιακό Μουσείο σας καλεί να γίνετε μέλος των Φίλων του Ολυμπιακού Μουσείου, ως ενεργός πολίτης της χώρας, ώστε μέσα από την κοινή μας δράση να αναδείξουμε τους κοινούς μας στόχους σε μια νέα πρόταση για την πολιτιστική και αθλητική ζωή. Με την εγγραφή σας επιβαρύνεστε με ετήσια συνδρομή ύψους 15€ για την ατομική συνδρομή και 30€ για την οικογενειακή και απολαμβάνετε τα ακόλουθα προνόμια:

  • - Δωρεάν είσοδος στο Ολυμπιακό Μουσείο, για έως 3 επισκέψεις ετησίως 
  • - Μηνιαία ηλεκτρονική ενημέρωση (newsletter) 
  • - Προτεραιότητα στις οργανωμένες ξεναγήσεις 
  • - Έκπτωση 30% στις εκδόσεις του Ολυμπιακού Μουσείου
  • - Έκπτωση 10% στο πωλητήριο (εξαιρούνται όλα τα βιβλία λοιπών εκδόσεων) 
  • - Έκπτωση 30% στα εργαστήρια του Σαββάτου 
  • - Έκπτωση 10% για την υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης (Party)  
  • - Δωρεάν είσοδος στις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση εγγραφής εδώ

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου