FAMILY RUN 2018

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το “Family Olympics 2018” και το “Family Run+Fun” του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia

Ένας νέος θεσμός γεννιέται στην Θεσσαλονίκη και μας συμπαρασύρει σε Ολυμπιακούς ρυθμούς!

Το Ολυμπιακό μας Μουσείο και πάλι πρωτοπορεί οργανώνοντας την μεγαλύτερη Ολυμπιακή γιορτή για την οικογένεια, και αναδεικνύει την πόλη σε familyfriendlycity και σε
ελκυστικό αθλητικό προορισμό!

Χιλιάδες κόσμου και κυρίως οικογένειες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις “FamilyOlympics 2018” και “FamilyRun+Fun” του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia, μεταμορφώνοντας τη νέα παραλία σε δυναμική πλατφόρμα αθλητικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων. Η διοργάνωση, που εγκαινίασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού “Be Active” και εντάχθηκε στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης 2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών, δρομέων και θεατών. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων, αθλητών, πρωταθλητών, Ολυμπιονικών της μεγάλης Ολυμπιακής μας οικογένειας και εν γένει του χώρου του αθλητισμού και του πολιτισμού. Οι χιλιάδες συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στους κήπους “Γλυπτών” και “Μεσογείου” της νέας παραλίας, εγκαινιάζοντας ένα νέο θεσμό στην πόλη και στη χώρα, το “Family Olympics”, το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ, για όλη την οικογένεια. Έτσι, μικροί και μεγάλοι γνώρισαν από κοντά Ολυμπιακά αθλήματα, με τη βοήθεια των αθλητικών συλλόγων και των Ολυμπιονικών, αθλητών, και πρωταθλητών, που ενέπνευσαν μικρούς και μεγάλους με δράση και παιχνίδι. Γονείς και παιδιά απόλαυσαν ένα υπέροχο τρίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στα ειδικά διαμορφωμένα για την εκδήλωση πάρκα, διασκεδάζοντας παράλληλα στα σημεία άθλησης που οργάνωσαν αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία της πόλης. Τοξοβολία, ξιφασκία, γκολφ, κωπηλασία, χάντμπολ, ακόντιο, καράτε, τάεκβοντο, κ.α. Ολυμπιακά αθλήματα και αγωνίσματα προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον του κοινού και απέκτησαν νέους φανατικούς θαυμαστές και εν δυνάμει αθλητές.

Η εορταστική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε με το “Family Run”, δρόμο ψυχαγωγίας  1,50χλμ., την εκκίνηση του οποίου κήρυξαν η Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιο Αγγελούδη και την Corporate Communication Manager της Protergia-εταιρίας χορηγού της εκδήλωσης, κα Φιλιώ Λαναρά. Όλες οι συμμετέχουσες οικογένειες, συναγωνίστηκαν σε μια συμβολική διαδρομή για την ειρήνη, που ξεκίνησε από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους Θεσσαλονίκης (ΟΦΘ-ΙΟΘ) μέχρι την εγκατάσταση “Ομπρέλες” του Ζογγολόπουλου και απόλαυσαν μια όμορφη διαδρομή πλάι στη θάλασσα, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της χαράς της οικογενειακής άθλησης σε δημόσιο χώρο. Τον ρυθμό λίγο πριν την εκκίνηση, έδωσαν αθλητές τάεκβοντο του ''Αθλητικού Κόσμου'' Καλαμαριάς, με μοναδικές επιδείξεις του αθλήματος που μάγεψαν το κοινό. Όλοι οι συμμετέχοντες στον συμβολικό αγώνα δρόμου, επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής, ενώ οι τρεις πρώτες οικογένειες, ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών κερδίζοντας την παράσταση αλλά και πλούσια δώρα του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia.

Στη γιορτινή ημέρα, ιδιαίτερο χρώμα έδωσε και η εντυπωσιακή παρουσίαση στο Family Fun, που έκαναν οι αθλήτριες της ρυθμικής του Α.Ο. ''ΑΡΙΩΝ'' Πανοράματος και η συναυλία των AuRevoir, μπροστά από το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, που σκόρπισε κέφι και χαρά στους χιλιάδες θεατές.

Το μήνυμα της ημέρας που παρότρυνε μέσα από το μότο ''Be Active'' σε καθημερινή κίνηση και αθλητική δράση, έφτασε στους χιλιάδες νέους και παιδιά, οι οποίοι έζησαν μια μοναδική ''Ολυμπιακή εμπειρία'' και απέδειξαν ότι η άθληση και η φυσική δραστηριότητα είναι συνυφασμένες με τη χαρά της ζωής και την ευεξία.

Οι δράσεις “Family Olympics” και “Family Run+Fun” διοργανώθηκαν από το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, με την ευγενική χορηγία της ''Protergia'', του τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Σύλλογος Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, το Χαμόγελο του Παιδιού, η ΔΕΘ HELEXPO,

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσ/νίκης και Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, Αντιδήμαρχοι του Δ.Θεσσαλονίκης, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Δρ.Κυριακή Ουδατζή, οι Ολυμπιονίκες Όθων Μοσχίδης, Πόλυ Σαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Ιωάννα Χρήστου, Φωτεινή Βαβάτση, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας και φυσικά οι Πρέσβειρες του BeActive Ειρήνη Μανδραβέλη-Πρωταθλήτρια Ρυθμικής, Έφη Σφυρή-Πρωταθλήτρια Πετοσφαίρισης, ΒίκυΤσίκλη-Πρωταθλήτρια Τεχνικής Κολύμβησης. Το ''Family Olympics'' υποστήριξαν οι Ελληνικές Ομοσπονδίες, Χειροσφαίρισης, Πάλης και Πυγμαχίας ενώ συμμετείχαν με παρουσίαση των αθλημάτων τους η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης, ο Αθλητικός Σύλλογος ''Κλειτόμαχος'' και Καράτε Ευκαρπίας, ο Γυμναστικός Σύλλογος ''Ειρήνη'', ο Αθλητικός Όμιλος ''Αρίων'' Πανοράματος, ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ξιφασκίας ''Μέγας Αλέξανδρος'', ο Γυμναστικός Σύλλογος ''Ηρακλής'', ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κορδελιού ''Μέγας Αλέξανδρος'', ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης, ο Coastal Rowing Club, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας ''Κορύβαντες'', ο  Τοξευτικός Σύλλογος ''ΙΡΙΣ'' Θεσσαλονίκης, ο ΣΦΣΘ ''Δευκαλίων'', ο Aris Barbell club,  ο Αθλητικός Κόσμος Καλαμαριάς, οι εταιρείες, ΙΕΚ “Παστέρ”, ''Proponisis'', ''Πειρατές της πισίνας'' και οι  χορηγοί του ''Family Olympics'' ''ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο'' και ΟΛΥΜΠΟΣ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
pr@olympicmuseum   /   T  2310 968531   / https://www.facebook.com/FamilyRunFun
http://www.familyrungreece.gr/index.php/family-run/photos-media-gallery

 

 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου