Η τέχνη του σκακιού

skaki1.jpgskaki2.jpgΤο Ολυμπιακό Μουσείο, σε συνδυασμό με την Ειδική Γραμματεία Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, διοργάνωσε έκθεση με θέμα το σκάκι. Η έκθεση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 48ου Ατομικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Ελλάδος.

Η έκθεση περιλάμβανε συλλεκτικό υλικό, το οποίο είχε ως στόχο να αναδείξει διαφορετικές πτυχές του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ειδική αναφορά έγινε στην ιστορία του σκακιού, στις προσωπικότητες της ιστορίας που ασχολήθηκαν με το σκάκι, καθώς και στις Τέχνες που συνδυάστηκαν με αυτό, όπως ο Κινηματογράφος, η Λογοτεχνία, οι Εικαστικές Τέχνες.

Ταυτόχρονα, προβλήθηκαν συλλεκτικές σκακιέρες, χρονόμετρα και βιβλία, ενώ η έκθεση πλαισιώθηκε από έργα τριών Ελλήνων ζωγράφων με θεματογραφία το σκάκι, των Φώτη Μαστιχιάδη, Άννας Πήττα και Νικόλα Σφήκα. Επίσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει μοναδικά αναμνηστικά και διαφημιστικά αντικείμενα, όπως μετάλλια, καρφίτσες, λάβαρα, μπλουζάκια, καθώς και μία μικρή σειρά από παιδικές ζωγραφιές.
 
Διάρκεια Έκθεσης: 15.12.1998 - 28.02.1999

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου