Σύμφωνο Συνεργασίας Με Την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποίησε μια δυναμική εκκίνηση δράσεων ανάδειξης του Ολυμπισμού για τη νέα χρονιά, με την τιμητική βράβευση των νέων μελών της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας, που έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Η μαγική βραδιά που είχε έντονο Ολυμπιακό άρωμα, έκλεισε πανηγυρικά με την καλύτερη υπόσχεση για την δυναμική επέκταση των προγραμμάτων Ολυμπιακής Παιδείας στη χώρα μας, μέσα από την επίσημη υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, υπογραφή που σηματοδοτεί την απαρχή μιας ακόμα πιο στενής συνεργασίας μεταξύ των φορέων της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας και που στοχεύει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση κοινών δράσεων, με στόχο τη διάδοση του Ολυμπισμού, ως τρόπου ζωής και μέσου διαμόρφωσης μιας καλύτερης κοινωνίας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κος Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επίτιμος Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου, με σύντομη ιστορική αναδρομή της πορείας του φορέα που έχει επεκτείνει την δράση του σε Παγκόσμιο επίπεδο, ο κος Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, ευχαριστώντας το Ολυμπιακό Μουσείο για την προσφορά του στην ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια, ο κος Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Μέλος της Ε.Ο.Ε., ο οποίος τόνισε την ανάγκη γαλούχησης της νέας γενιάς με Ολυμπιακές αξίες και η κα Βούλα Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θεσσαλονίκης, που φανερά συγκινημένη υπογράμμισε τη σημασία της δυναμικής συνέργιας μεταξύ των μελών της Ολυμπιακής οικογένειας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την παρουσίαση και τον συντονισμό της οποίας έκανε η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Δρ. Κυριακή Ουδατζή, βραβεύτηκαν αθλητές της Βορείου Ελλάδος που διακρίθηκαν για το 2018 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και ειδικότερα οι αθλητές και αθλήτριες: Ελένη Χατζηηλιάδου (Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε και Αργυρό Μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες), οι Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου (Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων) και ο Χρήστος Βολικάκης (Παγκόσμιος πρωταθλητής Ποδηλασίας πίστας) που ήδη εξασφάλισαν την πρόκριση συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020. Παράλληλα, βραβεύτηκαν οι μεταλιούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του Μπουένος Άιρες και ειδικότερα οι: Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου (Χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία), η Ελίνα Τζένγκο  (Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό), ο Σάββας Θώμογλου (Αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση) και η Αντωνία Σακελλαρίδου (Χάλκινο μετάλλιο  στο μικτό ομαδικό στη γυμναστική).
Από μια τόσο σημαντική για την ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια εκδήλωση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ολυμπιονίκες που έμπρακτα στηρίζουν από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, το έργο του Ολυμπιακού Μουσείου. Έτσι, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, έλαβε τιμητικό βραβείο η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, παρόντων της Τασούλας Κελεσίδου, της Χριστίνας Γιαζιτζίδου, της Πόπης Ουζούνη, της Ιωάννας Μπούζιου, της Φωτεινής Βαβάτση, και των Κλεάνθη Μπάργκα και Λευτέρη Κακιούση, που επίσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας του Μουσείου. Ειδικότερα, η Βούλα Πατουλίδου, εκτός του βραβείου της, έλαβε και ειδικά για εκείνη φιλοτεχνημένο πίνακα, ευγενική προσφορά της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.
Στην ξεχωριστή αυτή ''Ολυμπιακή'' βραδιά, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο εκπαιδευτικό έργο του Μουσείου - αναγνωρισμένο μέσα από Σύμφωνο Συνεργασίας και από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία και από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων - οι κ.κ. Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Σπύρος Καπράλος και κος Μανώλης Κολυμπάδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κος Ισίδωρος Κούβελος, εκπαιδευτικά σχολεία και φορείς, εκπαιδευτικοί-εκπρόσωποι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Α'βαθμιας και Β'βαθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Καυτανζογλείου Σταδίου κος Απόστολος Μητιντζής, η αθλήτρια Έλενα Καιτετζίδου του Α.Ο. ''Αρίων Πανοράματος'' καθώς και οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης κος Λάζαρος Κυρίζογλου, Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης, Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, οι οποίοι μοιράζονται το όραμα του Ολυμπιακού Μουσείου και στέκονται έμπρακτα αρωγοί στο έργο μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών αξιών στη νέα γενιά, μέσα από την συμμετοχή και την στήριξη Προγραμμάτων Ολυμπιακής Παιδείας.
Τέλος, βραβεύτηκαν για την συνεχή και έμπρακτη υποστήριξή τους στο έργο του Ολυμπιακού Μουσείου, ο Χρυσός και τ.Ονομαστικός του Χορηγός η Protergia (Τομέας Ενέργειας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, του μεγαλύτερου ιδιώτη παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα), ο Μέγας Χορηγός ''Εθνική Ασφαλιστική'', ο Χορηγός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Υγιεινής Διατροφής ''Food Family'' και ''Εβλογημένο νηστίσιμο'' και ο Χορηγός ''Ξανθάκης ΑΤΕ'', το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα ο Πρόεδρός του κος Μιχάλης Ζορπίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ κος Αθανάσιος Σχίζας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κος Σωτήρης Θεοφάνης, τα μέλη του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Μουσείου κ.κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης και Χριστόδουλος Αντωνιάδης, καθώς και οι Χορηγοί Επικοινωνίας Ράδιο Θεσσαλονίκη, ThessNews, Polis Free Press.    
Στην εκδήλωση που τίμησε πλήθος επαγγελματικών φορέων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, και των Σωμάτων Ασφαλείας, Βουλευτών, Δημάρχων και Αντιδημάρχων, συμμετείχε και η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Ελληνικού Κολλεγίου, η οποία ενθουσίασε το κοινό. Τις βραβεύσεις και την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ακολούθησε η κοπή πίτας του Ολυμπιακού Μουσείου και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου