Εκπαιδευτικά Θεατρικά Δρώμενα

gela1.jpg

 

Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΦΡΑΤΖΕΛΑΣ ΚΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑ

Πρόκειται για μια ιστορία με δράση και περιπέτεια που αιχμαλωτίζει την προσοχή και την ψυχή των παιδιών από την πρώτη στιγμή, καθώς συμμετέχει στην εξέλιξη.
Οι τρεις κατσίκες, Φρατζέλα, Τζορτζέλα και Τζέλα, μετά από τις ζαλάδες που τις ταλαιπωρούν, μπαίνουν κρυφά στο γραφείο του Μπριμπρή και ανακαλύπτουν πως αυτά τα χαπάκια που τους δίνουν είναι αντιβιοτικά για να είναι γερές, δυνατές και παραγωγικές. Ο Μπίλλυγκοτ (βοηθός επιστάτη) τις πιάνει επ’ αυτοφώρω και… η συνέχεια στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου!!!

dsc_0327.jpgΗ παράσταση βασίζεται στο πρωτότυπο συγγραφικό έργο της Αγγελικής Παπαδοπούλου και του Βασίλη Αποστολόπουλου, όπου έχει διασκευαστεί κατάλληλα για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης. Σύγχρονο, επίκαιρο και παιδαγωγικά κατάλληλο, αφού διαπραγματεύεται σύγχρονες προβληματικές καταστάσεις με τρόπο κατανοητό στα παιδιά. Απαιτεί και δεν προβλέπει απλά τη συμμετοχή των παιδιών, θέτει ερωτήματα, αποφασίζουν τα παιδιά και ουσιαστικά πρωταγωνιστούν στην εξέλιξη της ιστορίας.
Η θεατρική αγωγή και όσμωση είναι μια ουσιαστική διαδικασία μάθησης. Ξεπερνώντας κατεστημένες λογικές παραστάσεων που βασίζονται σε παραμύθια, σε κατασκευασμένη πραγματικότητα, σε βασιλιάδες και πριγκιπόπουλα, η παρέα της Φρατζέλας θέτει ζητήματα επιλογής, κοινωνικής στάσης και απόφασης.
Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και αντιλαμβάνονται το σύνολο του θεάτρου ως σκηνή, καθώς οι ηθοποιοί βρίσκονται ανάμεσά τους, μεταφέροντας τη δράση στο κοινό!

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα - Ράνια Υφαντίδου
Φωτισμοί - Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου
Ήχος: Νίκος Παυλίδης
Επιμέλεια Video: Ανέστης Πάτκας
Παίζουν:
Ανδρέας Κοζής
Δέσποινα Κολτσιδοπούλου
Κωνσταντίνα Λάλλου
Ευάγγελος Μπόλλας
Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος
Μαρίνα Τσελεμπή
Θάνος Φερετζίκης


ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
17 - 21 Οκτωβρίου 2011 (SOLD OUT)
7 - 11 Νοεμβρίου 2011 (SOLD OUT)
21 - 25 Νοεμβρίου 2011 (SOLD OUT)
12 - 16 Δεκεμβρίου 2011 (SOLD OUT)
23 - 27 Ιανουαρίου 2012
6 - 10 Φεβρουαρίου 2012
5 - 9 Μαρτίου 2012
12 - 16 Μαρτίου 2012
7 - 11 Μαΐου 2012


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παράσταση για Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία
Αντίτιμο Εισιτηρίου: 7€
Κρατήσεις: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων - Τηλέφωνα Επικοινωνίας 2310 968531 - 2

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου