Σύμφωνο Συνεργασίας Με Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 και με αφορμή την ανακοίνωση της επίσημης συνεργασίας του με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Ολυμπιακό Μουσείο παρουσίασε την ημερίδα «Η Ολυμπιακή Ιδέα Μέσα Από Την Εκπαίδευση Και Τον Πολιτισμό».

Σε μια εκδήλωση υψηλού ενδιαφέροντος, με συμμετέχοντες μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναδείχθηκε ο ρόλος του Ολυμπιακού Μουσείου στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και η συμβολή του στη μεταλαμπάδευση των αρχών του "ευ αγωνίζεσθαι", μέσα από το πλούσιο δεκαετές εκπαιδευτικό του έργο.

Παράλληλα, τονίστηκε η μεγάλη σημασία της συμπληρωματικής μορφής εκπαίδευσης, που λειτουργεί -μέσα από τη συνεργασία Μουσείου και σχολείων- ως πρακτική βελτίωσης, της σχολικής αλλά και της μουσειακής πραγματικότητας.

Στο τέλος της ημερίδας υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ολυμπιακού Μουσείου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, επισφραγίζοντας έτσι, με τον πλέον επίσημο τρόπο τη σύμπλευση ιδεών και κοινών προσπαθειών, των δύο φορέων.

 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου