Έλληνες Ολυμπιονίκες

ellines_ol.jpg

Η έκθεση «Έλληνες Ολυμπιονίκες» αρθρώθηκε πάνω σε δύο κύριους άξονες. Έναν πρώτο που αφορούσε στους ‘Ελληνες Ολυμπιονίκες 1ης, 2ης, και 3ης νίκης κι ένα δεύτερο που παρουσίαζε την πορεία μιας 100ετίας σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Παρουσιάστηκε επίσης και μια εισαγωγική ενότητα με αναφορά σε αθλήματα Ολυμπιάδων της αρχαιότητας. Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες πλαισιώθηκαν από μια σύντομη κινηματογραφική αναδρομή στιγμών της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς κι από στιγμιότυπα ελληνικών και διεθνών γεγονότων του έτους διεξαγωγής της εκάστοτε διοργάνωσης.


Κάθε Ολυμπιάδα περιλάμβανε προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων Ολυμπιονικών, γραμματόσημα, νομίσματα, μετάλλια νίκης και αναμνηστικά, πρωτότυπα έντυπα, καθώς και φωτογραφικό υλικό αθλητικών αλλά και πολιτικών γεγονότων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Τεκμήρια και φωτογραφίες με την ίδια για κάθε Ολυμπιάδα σειρά, συνέθεταν έναν καμβά, όπου η νίκη και ο νικητής, οι σημαντικές αθλητικές στιγμές των Ολυμπιάδων, το πολιτικό συμβάν και η ιστορική στιγμή επιχειρούσαν να ζωντανέψουν πραγματικότητες στη μνήμη των παλαιότερων και να συνθέσουν ψήγματα της ιστορίας για τους νεότερους.
Διάρκεια Έκθεσης: 24.03.2000 - 23.07.2000

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου