Αρχείο Δράσεων

20 MAΪΟΥ 2006, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘ

20 Μαίου 2006. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας των Μουσείων, το Ολυμπιακό Μουσείο,285.jpg που από αυτή τη χρονιά είναι μέλος του ICOM,  διοργάνωσε ανοικτές εκδηλώσεις για τους Θεσσαλονικείς το Σάββατο 20 Μαΐου, με επίκεντρο τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Από τις 10.30 έως τις 13.00 διοργανώνεται σε συνεργασία με τα ‘’Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης’’ μια πρωτότυπη εκδήλωση ζωγραφικής για παιδιά. Στο πλαίσιο της έκθεσης στίβου «Λάβετε Θέσεις…» οι μικροί μας φίλοι καλούνται να δημιουργήσουν εικαστικά έργα και να αυτοσχεδιάσουν θεατρικά πάνω στη συγκεκριμένη θεματολογία, σε μια προσπάθεια εξοικείωσης με βασικές έννοιες της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Διαβάστε περισσότερα...

1ος ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ''ΤΡΕΧΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ''

Το διήμερο 19-20 Μαΐου 2007 το Μουσείο Αθλητσμού ήταν στο επίκεντρο της πολιτιστικής και αθλητικής 408.jpgδράσης στη Θεσσαλονίκη, όπως κάθε χρόνο, με μία σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Ειδικότερα για το 2007, ακόλουθα και με την επιλεγμένη απο το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσειών (ICOM) θεματική "Μουσεία και Πολιτιστική Κληρονομιά  - Αναθεωρήσεις και Νέες Προσεγγίσεις '', το Μουσείο Αθλητισμού, αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού ως παράγοντα διαμόρφωσης αλλά και έκφρασης του ιστορικού, κοινωνικού και πολιτιστικού παρόντος, συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, με σκοπό να αναδείξει την αναγκαιότητα διαφύλαξης, καταγραφής και προβολής της αθλητικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου