ΔΙΚΤΥΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
“ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ”
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποίησε το Επιμορφωτικό-Βιωματικό Σεμινάριο “Ολυμπισμός και Εκπαίδευση: Στόχοι για την Αειφορία” για εκπαιδευτικούς Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, σε αγαστή συνεργασία με το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και τα Τμήματα Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Π.Ε & Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η επιμορφωτική συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εργασιών του Πανελλήνιου Δικτύου για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη του παιδαγωγικού ρόλου των Ολυμπιακών αξιών και του Ολυμπιακού κινήματος στην εκπαίδευση για την αειφορία, προς όφελος του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Η κα. Ιωάννα Μπούζιου, Ολυμπιονίκης ελαφροσφαίρισης(softball) ΑΘΗΝΑ 2004 χαιρέτησε τις εργασίες του Δικτύου και υπογράμμισε την υψίστης σημασίας συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Ολυμπιακού Μουσείου σε θέματα διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, με χαρακτηριστικά συνέχειας και διάρκειας στον χρόνο. Τόνισε την αγαστή υποστήριξη των Ολυμπιονικών στις εκπαιδευτικές δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου -του μοναδικού, επίσημα αναγνωρισμένου στη χώρα, μουσειακού φορέα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή-  και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων, να αποτελέσουν πρεσβευτές των Ολυμπιακών αξιών, δηλώνοντας δυναμικό “παρών” στο “Olympic Day Run”, το οποίο πρόκειται να διοργανώσει το Ολυμπιακό Μουσείο, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, τον Ιούνιο του 2019.
Στην υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος ημερίδα, συμμετείχαν η κα. Γεωργία Κουρκουνάκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για σχολικές μονάδες του Ολυμπιακού Μουσείου, η κα. Ευαγγελία Παπαθανασίου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και η Δρ. Ιωάννα Ντέρη, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β’Βάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που ανέδειξαν τη εκπαιδευτική αξία του Ολυμπισμού για την επίτευξη μιας αειφόρου κοινωνίας.
Στη συνέχεια, τα νέα και τα παλιά μέλη του Δικτύου επιμορφώθηκαν σε τρόπους προσέγγισης των Ολυμπιακών αξιών ως εργαλείο εκπαίδευσης για την αειφορία, μέσα από το σώμα, την κίνηση, τον λόγο και την εικαστική έκφραση. Το Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Αειφορία υλοποίησε η κα. Ευαγγελία Παπαθανασίου, Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ.Μακεδονίας μαζί με την Μαρία-Νεφέλη Αγγέλογλου, MA Θεατροπαιδαγωγό και το Εργαστήριο Εκπ/σης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πραγματοποίησε ο κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μαζί με την κα. Αικατερίνη Καραδημήτρα, Εκπαιδευτικό με ειδίκευση στην εκπαίδευση των παιδιών στα ανθρώπινα δικαιώματα.
 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top