2ο “OLYMPIC DAY RUN”

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΕΣΤΕΙΛΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Με μεγάλη επιτυχία, παρά τις δύσκολες υπό βροχή συνθήκες, πραγματοποιήθηκε το 2οOlympicDayRun του Ολυμπιακού Μουσείου, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 9 Ιουνίου. Πρόκειται για το επίσημο Ολυμπιακό δρομικό γεγονός - με παγκόσμια εμβέλεια - που αποτελεί πλέον θεσμό για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, καθώς χιλιάδες δρομείς έδωσαν το παρόν για να τρέξουν σε μία από τις δύο διαδρομές, 5 χλμ. και 1,5 χλμ..
Ο εορτασμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας καθιερώθηκε το 2018 και γίνεται με τη συμμετοχή σύσσωμης της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας, καθώς υλοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική και την Διεθνή ΟλυμπιακήΑκαδημία, τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και αθλητές, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, θεσμικών και κρατικών φορέων, καθώς και πλήθους αθλητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών φορέων από όλη τη χώρα. Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσός Χορηγός της Δράσης “Olympic DayRun” είναι η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρισμού της MYTLINEOS, που έδωσε τη δική της ενέργεια στην εκδήλωση.
Οι χιλιάδες δρομείς,συγκεντρώθηκαν από νωρίς, στις αφετηρίες του διπλού δρομικού γεγονότος, των 5 χλμ και 1,5 χλμ., γεμάτοι ενθουσιασμό και Ολυμπιακό παλμό, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή. Έστειλανέτσι μαζί με τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές - που τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση καταφθάνοντας από όλη την χώρα - το μήνυμα της χαράς του αθλητισμού. Ειδικότερα, στον αγώνα συμμετείχαν η Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, η Αργυρή Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Ιωάννα Χατζηιωάννου, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Όθων Μοσχίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ιωάννα Μπούζιου, Ιωάννα Χρήστου, ΠόλυΣαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Φωτεινή Βαβάτση, Βασιλική Κασάπη. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσαν ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιωάννης Μπουτάρης, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, καθώς και τον Στέλιο Αγγελούδη, Αντιπρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του ''OlympicDayRun'' και την Φιλιώ Λαναρά, CorporateCommunication&MarketingManagerτης MYTILINEOS εκπροσωπώντας της Protergia, Χρυσού Χορηγού του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσού Χορηγού του 2oυ OlympicDayRun. 

Το 2ο “Olympic DayRun” διοργανώνεται με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, της IOAPA, του Υπουργείου Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, του Δήμου Παύλου Μελά, του Δήμου Καλαμαριάς και με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Πανελλήνιου Δικτύου για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Εκπαίδευση, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Butterfly, του Χαμόγελου του Παιδιού, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, της AstraAirlines, της PMG, της SightseeingThessaloniki, της LightPrint, της Herbalife Διατροφή, των Πρότυπων Εκπαιδευτήριων Θεσσαλονίκης, της MyFitnessLife, του Zumba, της MakeUpConceptsAcademy, του Αθλητικού Ομίλου Αρίων Πανοράματος, του Γυμναστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης “Ειρήνη”,  και του Proponisis.
Χορηγοί 2oυ “OlympicDayRun”: ΖΑΓΟΡΙ, DOLE, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., MediterraneanPalace, GrandHotel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2ο “OLYMPIC DAY RUN” - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

 
Αγαπητό μέλος της μεγάλης Ολυμπιακής Ομάδας

Σε ευχαριστούμε θερμά για την εγγραφή σου στο “2o Olympic Day Run” το μοναδικό επίσημο ''Ολυμπιακό'' δρομικό γεγονός της χώρας, που συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (International Olympic Day). Το πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα αθλητικό δρώμενο διοργανώνεται από το μοναδικό στη χώρα Ολυμπιακό μας Μουσείο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κ.Μ., της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, των Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, αθλητών/τριών μας, καθώς και πλήθους κοινού, οικογενειών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων από όλη την χώρα.

Δια του παρόντος σε ενημερώνουμε ότι μπορείς να παραλάβεις τον εξοπλισμό σου, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου (10.00πμ.-19.00μμ.) από το Ολυμπιακό Μουσείο, Αγίου Δημητρίου γωνία με 3ης Σεπτεμβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του εξοπλισμού - αυτοπροσώπως είτε από εξουσιοδοτημένο άτομο - είναι η επίδειξη ταυτότητας του δρομέα, καθώς και του αποδεικτικού πληρωμής, όπου θα φαίνεται το όνομα του εγγεγραμμένου δρομέα. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση των ομαδικών/σχολικών εγγραφών, ο «Υπεύθυνος Ομαδικής/Σχολικής Εγγραφής» προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό, οφείλει να προσκομίσει τις Υπεύθυνες Δηλώσεις όλων των γονέων των ανήλικων δρομέων, με τη συγκατάθεσή τους, ως προς τη συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα, καθώς και την εξουσιοδότηση του «Υπεύθυνου Ομαδικής Εγγραφής». Τέλος, ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουνίου, θα γίνονται επιπλέον εγγραφές, καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του καταστήματος της Protergia (Μητροπόλεως 53, Θεσ/νίκη, Λειτουργία:Παρασκευή 9:00–21:00, Σάββατο 9:00–16:00) σε περίπτωση μη εξαντλήσεως του ορίου επιπλέον συμμετοχών.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκκίνηση του δρόμου των 5χλμ. θα δοθεί στις 20.00μμ. έξω από το Ολυμπιακό Μουσείο, ενώ η εκκίνηση του δρόμου του 1,5χλμ. θα δοθεί στις 20.30μμ. μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Κοινό σημείο τερματισμού των δύο αγώνων, είναι ο Α’ Προβλήτας του Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Για ακόμη μια φορά σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου στη μοναδική Ολυμπιακή γιορτή της χώρας, κοινή για όλη την Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια, που θα αναδείξει την πόλη μας - τουριστικά και πολιτιστικά - στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη και θα ανεβάσει την χώρα μας στο ψηλότερο βάθρο του Ολυμπιακού κινήματος. ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ! ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ! Citius, Altius, Fortius!
Με την ενέργεια που μας δίνει η Protergia!!        

Για οιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του Ολυμπιακού Μουσείου: 2310968531 - 32 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα: www.olympicdayrun.gr

Για το Ολυμπιακό Μουσείο και την Οργανωτική Επιτροπή του ''Olympic Day Run''
Δρ. Κυριακή Ουδατζή
Διευθύντρια Ολυμπιακού Μουσείου / Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Για λήψη των οδηγιών, εδώ
 

2ο “OLYMPIC DAY RUN” - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2019

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, τρέχουμε όλοι μαζί με την Ολυμπιακή οικογένεια στο 2ο Olympic Day Run!
Την Τετάρτη 22 Μαΐου, το Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για το 2ο “Olympic Day Run”, το δρομικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Ά Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Επ. Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, δημοσιογράφους και φορείς, και τους ευχαρίστησε για την έμπρακτη υποστήριξή τους στο 2ο “Olympic Day Run”, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην PROTERGIA, Χρυσό Χορηγό του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσό Χορηγό της Δράσης “Olympic Day Run” και δη στη μεγάλη συμβολή του κου Ευάγγελου Μυτιληναίου. Επιπρόσθετα, ο κος Αγγελούδης σημείωσε ότι το Olympic Day Run συνιστά τη γέννηση ενός νέου θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας τη σημαντικό μέλος της μεγάλης Ολυμπιακής Οικογένειας. Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας τόνισε την υψίστη σημασία του νέου θεσμού, ο οποίος έχει καθιερωθεί με τη σύσσωμη συμμετοχή όλης της Ολυμπιακής οικογένειας και ο οποίος συν τω χρόνω ενισχύει τη θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μπουτάρης και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου ευχαρίστησαν το Ολυμπιακό Μουσείο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του θεσμού, ο οποίος επικοινωνεί τις Ολυμπιακές αξίες σε χιλιάδες νέους και παιδιά, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ταυτότητα της πόλης ως ελκυστικό αθλητικό τουριστικό προορισμό. Ο κ. Αναστάσιος Τομπούλης, Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και ο κ. Σπύρος Κέλλης, Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ στο “Olympic Day Run” και την ένταξή του διπλού δρομικού γεγονότος στο επίσημο καλεντάρι της Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Νικηφόρος Γκρέστας, Εκπρόσωπος της Protergia, του μεγαλύτερου ιδιώτη παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε στην αμέριστη υποστήριξη του Ομίλου MYTILINEOS, στη διοργάνωση του 2ου “Olympic Day Run”. Τέλος, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του αγώνα η Γενική Διευθύντρια του 2ου Olympic Day Run, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Δρ. Κυριακή Ουδατζή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο όραμα του Ολυμπιακού Μουσείου για τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στη νέα γενιά, υπογραμμίζοντας τους καταστατικούς στόχους του Μουσείου, που το θέτουν θεματοφύλακα της Ολυμπιακής κληρονομιάς και πρωτοπόρο σε ζητήματα Ολυμπιακής παιδείας.  Η Δρ. Ουδατζή με την ιδιότητα της επικεφαλής του ''Olympic Day's Working Group'' στο Παγκόσμιο Δίκτυο Ολυμπιακών Μουσείων (Λοζάννη,2006) συντονίζει παράλληλα σε παγκόσμιο επίπεδο, τον κοινό εορτασμό της ημέρας από όλα τα μουσεία του δικτύου. Το μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, δέκα χρόνια μετά την επίσημη αναγνώρισή του από την ΔΟΕ, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, αλλά και με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κ.Μ. και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το  2ο “Olympic Day Run”, τον κοινό για όλη την ελληνική Ολυμπιακή μας οικογένεια επίσημο θεσμό, που ενώνει τη χώρα μας με τον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη. Στον αγώνα συμμετέχουν, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές, αθλητικά σωματεία και σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, καθώς και πλήθος σχολείων, εκπαιδευτηρίων, γονέων και μαθητών.
Το μήνυμα της ημέρας “Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε” της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, θα στείλουν οι χιλιάδες δρομείς που θα συμμετέχουν και φέτος στους αγώνες 5Κ και 1,5Κ., μαζί με τους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και αθλητές μας, αλλά και παρέα με τις χιλιάδες οικογενειών και μαθητών, σε μία ενωμένη Ολυμπιακή Ομάδα, που θα διανύσει μια από τις ωραιότερες διαδρομές της Θεσσαλονίκης, που αναδεικνύει την Ολυμπιακή της κληρονομιά με τοπόσημα και σημαντικά μνημεία της ιστορικής πόλης.
Η φετινή διοργάνωση διευρύνει το ηλικιακό εύρος (παιδιά 6-12 ετών), με την ενσωμάτωση αγώνα 1,5Κ, ώστε οικογένειες, παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους, να δώσουν το δυναμικό “παρών” στον εορτασμό, συμμετέχοντας έτσι στο ετήσιο πρόγραμμα Ολυμπιακής παιδείας του μοναδικού στη χώρα Ολυμπιακού Μουσείου. Ήδη, το εκπαιδευτικό, αλλά και συνάμα ψυχαγωγικό δρομικό, τυγχάνει θερμής υποδοχής από πλήθος διακεκριμένων αθλητών, προσωπικοτήτων, θεσμικών, και εκπαιδευτικών φορέων από όλη την χώρα.
Το 2ο “Olympic Day Run” διοργανώνεται με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, της IOAPA, του Υπουργείου Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, του Δήμου Παύλου Μελά, του Δήμου Καλαμαριάς και με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Πανελλήνιου Δικτύου για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Εκπαίδευση, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, του Χαμόγελου του Παιδιού, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, της Herbalife Διατροφή, του Αθλητικού Ομίλου Αρίων Πανοράματος, του Γυμναστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης “Ειρήνη” και του Proponisis.
Το δρομικό γεγονός υλοποιείται χάρη στην ενέργεια που χαρίζει, η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσός Χορηγός της Δράσης “Olympic Day Run”.
Χορηγοί 2oυ “Olympic Day Run”: ΖΑΓΟΡΙ, DOLE, ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, ΜΑΣΟΥΤΗΣ.
Το 2ο “Olympic Day Run” είναι ήδη εδώ!!
Save the date:
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 20:00
Θα είμαστε όλοι εκεί!!!
ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:         
http://www.olympicdayrun.gr/enroll/form.html        
http://olympicdayrun.gr/
 
 
 
 

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top