ΔΙΚΤΥΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
“ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ”
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποίησε το Επιμορφωτικό-Βιωματικό Σεμινάριο “Ολυμπισμός και Εκπαίδευση: Στόχοι για την Αειφορία” για εκπαιδευτικούς Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, σε αγαστή συνεργασία με το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και τα Τμήματα Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Π.Ε & Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η επιμορφωτική συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εργασιών του Πανελλήνιου Δικτύου για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη του παιδαγωγικού ρόλου των Ολυμπιακών αξιών και του Ολυμπιακού κινήματος στην εκπαίδευση για την αειφορία, προς όφελος του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Η κα. Ιωάννα Μπούζιου, Ολυμπιονίκης ελαφροσφαίρισης(softball) ΑΘΗΝΑ 2004 χαιρέτησε τις εργασίες του Δικτύου και υπογράμμισε την υψίστης σημασίας συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Ολυμπιακού Μουσείου σε θέματα διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, με χαρακτηριστικά συνέχειας και διάρκειας στον χρόνο. Τόνισε την αγαστή υποστήριξη των Ολυμπιονικών στις εκπαιδευτικές δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου -του μοναδικού, επίσημα αναγνωρισμένου στη χώρα, μουσειακού φορέα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή-  και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων, να αποτελέσουν πρεσβευτές των Ολυμπιακών αξιών, δηλώνοντας δυναμικό “παρών” στο “Olympic Day Run”, το οποίο πρόκειται να διοργανώσει το Ολυμπιακό Μουσείο, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, τον Ιούνιο του 2019.
Στην υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος ημερίδα, συμμετείχαν η κα. Γεωργία Κουρκουνάκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για σχολικές μονάδες του Ολυμπιακού Μουσείου, η κα. Ευαγγελία Παπαθανασίου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και η Δρ. Ιωάννα Ντέρη, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β’Βάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που ανέδειξαν τη εκπαιδευτική αξία του Ολυμπισμού για την επίτευξη μιας αειφόρου κοινωνίας.
Στη συνέχεια, τα νέα και τα παλιά μέλη του Δικτύου επιμορφώθηκαν σε τρόπους προσέγγισης των Ολυμπιακών αξιών ως εργαλείο εκπαίδευσης για την αειφορία, μέσα από το σώμα, την κίνηση, τον λόγο και την εικαστική έκφραση. Το Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Αειφορία υλοποίησε η κα. Ευαγγελία Παπαθανασίου, Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ.Μακεδονίας μαζί με την Μαρία-Νεφέλη Αγγέλογλου, MA Θεατροπαιδαγωγό και το Εργαστήριο Εκπ/σης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πραγματοποίησε ο κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μαζί με την κα. Αικατερίνη Καραδημήτρα, Εκπαιδευτικό με ειδίκευση στην εκπαίδευση των παιδιών στα ανθρώπινα δικαιώματα.
 

''Bring the light... ''

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
‘ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ…” (“I AM.. AND I WILL..”)  ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ
ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Το Ολυμπιακό Μουσείο δήλωσε για άλλη μια φορά δυναμικό ''παρών'' ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, αυτή τη φορά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα κατά του καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων. Με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης του Καρκίνου, το Μουσείο συμμετείχε ενεργά στην Πανελλαδική Ενημερωτική Εκστρατεία “I Am And I Will..” η οποία πραγματοποιήθηκε από το παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.
Το Ολυμπιακό Μουσείο ως ο μοναδικός μουσειακός φορέας στη χώρα - αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή - που διασώζει και αναδεικνύει την Ολυμπιακή μας ιστορία και μεταλαμπαδεύει Ολυμπιακές αξίες, από την αρχή της ίδρυσής του σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις προς όφελος της κοινωνίας, κάνοντας πράξη τις αρχές του Ολυμπισμού. Με όραμα τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, το Ολυμπιακό Μουσείο φωταγωγήθηκε στα χρώματα της εκστρατείας κατά του καρκίνου, σε μια συμβολική δήλωση ελπίδας για τη ζωή.
Η εικαστική παρέμβαση στην κύρια όψη του Μουσείου, εμπνευσμένη από τη δράση του, ως ενεργού κυττάρου της κοινωνίας μετέπλασε σε εικόνα και φως το μήνυμα για μια ζωή γεμάτη υγεία, για πολίτες και πόλεις ''φωτισμένες'' με την χαρά της αλληλεγγύης και του σεβασμού, σύμφωνα και με τους στόχους του Ολυμπισμού. Το Ολυμπιακό σύνθημα “Citius, Altius, Fortius” βρίσκει την πρακτική του εφαρμογή για άλλη μια φορά στην πράξη, ανυψώνοντας τη σημασία του Ολυμπισμού ως φιλοσοφία και τρόπο ζωής, και μας ενώνει όλους ΜΑΖΙ στη μάχη κατά του καρκίνου.

''Bring the light... ''

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
‘ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ…” (“I AM.. AND I WILL..”)
ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 18.30, το Ολυμπιακό μας Μουσείο δηλώνει δυναμικό παρών στον αγώνα κατά του καρκίνου και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης του Καρκίνου, το Μουσείο συμμετέχει στην Πανελλαδική Ενημερωτική Εκστρατεία “I Am And I Will..” η οποία πραγματοποιείται από το παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.
Το Ολυμπιακό Μουσείο ως ο μοναδικός μουσειακός φορέας στη χώρα - αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή - που διασώζει και αναδεικνύει την Ολυμπιακή μας ιστορία και μεταλαμπαδεύει Ολυμπιακές αξίες, από την αρχή της ίδρυσής του σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και του ανθρώπου, κάνοντας πράξη τις αρχές του Ολυμπισμού. Με όραμα τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, το Ολυμπιακό Μουσείο πρόκειται να φωταγωγηθεί, στα χρώματα της εκστρατείας κατά του καρκίνου, σε μια συμβολική δήλωση ελπίδας για τη ζωή.
Η εικαστική παρέμβαση στην κύρια όψη του Μουσείου, εμπνευσμένη από τη δράση του, ως ενεργού κυττάρου της κοινωνίας μεταπλάθεται σε εικόνα και φως, που εκπέμπει το μήνυμα για μια ζωή γεμάτη υγεία. Το Ολυμπιακό σύνθημα “Citius, Altius, Fortius” βρίσκει την πρακτική του εφαρμογή για άλλη μια φορά στην πράξη, ανυψώνοντας τη σημασία του Ολυμπισμού ως φιλοσοφία και τρόπο ζωής, αυτή τη φορά ενώνοντάς όλους εμάς στη μάχη κατά του καρκίνου.

''Bring the light... ''

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 ''Bring the light... ''

''Το Ολυμπιακό μας Μουσείο... φωτίζεται!...''

  ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ

 ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ

 ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ

 ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΗΝΥΜΑ  

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

 

 ΠΕΜΠΤΗ 7ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ18:30

Το αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου

Back to top